Пропускане към основното съдържание

Сериен изнасилвач от Хасково с нервно разстройство

Окръжният съд в Хасково не успя да определи мярката на 29-годишния Теньо Стоилов – Лудия, съобщават от Haskovo.info. Той се държал неадекватно в съда и гледал с широко отворени очи, треперел и не отговарял на въпросите. 

Поведението му принудило съдия Маргарита Делчева да спре делото до оказване на спешна медицинска помощ на подсъдимия. Медиците констатирали, че Стоилов има нервно разстройство, и го откарали в болница.

Така мярката за неотклонение на 29-годишния хасковлия ще се гледа повторно в събота, когато изтича и срокът на 72-часовото му задържане. 

Дотогава психиатрична експертиза трябва да определи дали страда от някакво заболяване и разбира значението на извършеното от него престъпление. Експертизата трябва да отговори и на въпроса в състояние ли е Теньо Стоилов – Лудия, да изтърпи наказание "лишаване от свобода". 

В сряда Теньо Стоилов е арестуван за отвличане, побой и изнасилване на 26-годишна жена от Димитровград, извършено предния ден. След като я отвлякъл от автобусна спирка с чужда кола през деня, той я изнасилил, а после и пребил, защото се опитала да избяга, и накрая я изхвърлил от автомобила си в центъра на града. 

Теньо Стоилов е стар познат на полицията с 11 присъди, две от които за изнасилване и блудство през 2005 г. Излежал е общо 3 години затвор като наказание. Останалите присъди са за кражби и грабежи на територията на Хасково, Кърджали и Бургас.  

Според прокурора по делото Антон Попов подсъдимият преиграва, защото знае, че по обвиненията в момента го очакват от 10 до 20 години или доживотен затвор. 

Адвокатът Кирил Радев обаче представи пред съда решение на ТЕЛК, според което Теньо Стоилов – Лудия, има разстройство на личността заради претърпяна катастрофа преди няколко години. След като бил освидетелстван, подсъдимият е лежал и многократно в болница.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.