Пропускане към основното съдържание

Мапа-Дженгиз ще плаща обезщетения за АМ "Люлин"

Турската фирмата „Мапа-Дженгиз“, главен строител на магистрала Люлин, ще изплати обезщетенията, които дължи на засегнатите от строежа.
Oт Агенция „Пътна инфраструктура“ информират, че разплащанията ще се извършват в офиса на консорциума в Перник на 4,5 и 9 май.
Броженията срещу фирмата за нередовно изплащане на трудови възнаграждения и срещу начина на строене са отдавна.
През април от община Перник заявиха, че „Мапа-Дженгиз“ дължи над 800 хил. лева за разрушени пътища и унищожени канавки.

Строежът на магистрала „Люлин“ ще бъде запомнен и с няколко трудови злополуки, при които загинаха работници.
След проверки на Главна инспекция по труда се оказа, че мерките за сигурност са пренебрегнати, за да се спазят сроковете на изпълнение.
19-километровият аутобан се строи от 2007г. Цената му е 185 млн. евро. Проектът е  финансиран със средства по програма ИСПА. В края на април регионалният министър Росен Плевнелиев заяви, че магистралата ще бъде завършена на 15 май.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.