Пропускане към основното съдържание

Най-скъпата цигулка в света в помощ на пострадалите в Япония

Японската фондация "Нипон" предлага на търг най-скъпата цигулка в света, изработена от лютиера Антонио Страдивари.
Музикалният инструмент, носещ името "Лейди Блънт", е оценен най-малко на 10 милиона долара. Именно за такава сума цигулката е била купена през 2008 г., съобщи Gramophone, цитиран от БТА.
Цигулката "Лейди Блънт" е най-важният експонат в колекцията музикални инструменти на "Нипон".
Всички средства от продажбата фондацията ще използва за подпомагане на пострадалите от земетресението в Япония и последвалото го цунами.
Цигулката "Лейди Блънт" е била изработена от Страдивари през 1721 г. Смята се, че тя е една от двете му цигулки, достигнали до наши дни на практика в идеално състояние.
Втората е "Месия" и се съхранява в музей в Оксфорд.
Цигулката е наречена "Лейди Блънт" в чест на внучката на поета Байрон Ан Блънт, която някога е била неин собственик.
На цигулката "Лейди Блънт" на практика не е свирено почти 300 години, изминали откакто е изработена.
През повечето време музикалният инструмент е бил в музеи.
Музикалният инструмент ще бъде предложен на търг на уебсайта Tarisio на 20 юни.
Смята се, че цигулката е най-скъпата в света.
През лятото на 2010 година за продан бе предложена цигулката "Вийотан" на Джузепе Гуарнери, но досега не се е намерил купувач, готов да плати поисканите 18 млн. долара за музикалния инструмент.

Източник actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможност