Пропускане към основното съдържание

МВР разследва и версията за "пирамида" при обира на трезора

Полицията работи и по версията за "пирамида" при обира на обществения трезор в столицата, извършен в понеделник през нощта, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
По думите му е обезпокоително, че вложителите в трезора от година не получават лихвите, които преди това са им давани.
Цветанов каза, че се проверяват случаи, в които има информация, че парите и ценностите, оставени за съхранение в трезори, са свързани с престъпността.

Той обаче беше категоричен, че не смята за нормално всички, които държат парите си в такива трезори, да бъдат проверявани.

Министърът добави, че полицията прави всичко възможно да се разкрият извършителите на грабежа.

Обирът на бул. „Евлоги Георгиев“ беше извършен от двама мъже, които влезли в трезора и се представили за клиенти. След това нанесли побой на единия от охранителите, а другия заключили в друго помещение.

Вече стана ясно, че 51-годишният Борислав Ралчев е собственикът на обрания трезор.

Той давал 2,4% лихва на месец, като хората са си давали парите без документ. Той пък трябвало да им ги "върти".

През всичките години досега не е имало оплаквания от него, но преди около 6 месеца Ралчев спрял да си вдига телефона, спрял да дава на клиентите си парите им. Около 20 души са се опитали да го подведат под отговорност.

По документи Ралчев е фалирал бизнесмен, с кредит от около 1 млн. лв.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.