Пропускане към основното съдържание

Полицаите действали професионално при "Хиените"

"Трябва да изпълняваме професионалните си задължения, да защитаваме обществото и във функциите на полицая влиза и това да използва оръжие".
Това обяви вътрешният министър Цветан Цветанов в предаването "На 4 очи"  по повод  убийството на автокрадец  при проведената полицейска акция „Хиените”.
Цветанов уточни, че  на разбитата група могат да бъдат преписани поне 5 кражби на луксозни коли.
В рамките на една седмица те са откраднали автомобили с марка „БМВ Х5” от Велико Търново, София, Пловдив, Стара Загора, уточни вътрешният министър.
"След като видяха, че има полицейска възстановка, единият крадец се върна обратно в масивите, а другият тръгна с пълна газ към полицията, удари автомобила и единия полицай, след това колегите стреляха два пъти във въздуха, а после в гумите и на няколко метра по-нататък лицето беше намерено мъртво.
Въпросът е защо този човек не спря там, където трябваше”, запита вътрешният министър Цветанов.
Той бе категоричен, че органите на реда са направили всичко необходимо, преди да започнат да стрелят със своето оръжие.
"Извлекли сме си поуки от задържането на Николай Цонев и видяхте, че след това задържането на Пешо Сумиста беше много културно”, отчете в заключение Цветанов.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.