Пропускане към основното съдържание

Разбиха банда за кражба на скъпи автомобили

Организирана престъпна група, която се е занимавала с кражба на скъпи автомобили от България и чужбина, бе разбита при масирана полицейска операция в три области на страната, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.
До този момент са установени 18 крадени луксозни коли от марките “Мерцедес”, “Порше”, БМВ и “Ауди”. Автоджамбазите са задигнали и три камиона “Волво”.
В хода на полицейските действия, проведени на територията на СДВР, ОД на МВР-Хасково и Бургас, са задържани десет участници в престъпната схема.
Арестуван е и ръководителят на групата – 40-годишен мъж от Св. Влас. Той е стар познайник на полицията заради множество посегателства на автомобили.
Сред другите задържани са 40-годишен мъж от Харманли и 45-годишен мъж от Свиленград, и двамата криминално проявени. Първият е придружавал инкриминираните автомобили до Турция, където ги предавал на купувач и връщал парите от продажбата. Вторият е имал задача да осигурява безпрепятственото преминаване на автомобилите през границата.
Организаторът и двамата участници в организираната престъпна група са привлечени като обвиняеми и са задържани в следствения арест в Бургас за 72 часа. Спрямо тях предстои налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.
Останалите седмина задържани са установени като шофьори на луксозните автомобили и камионите. Те са разпитани като свидетели и след изтичането на срока на полицейското задържане са били освободени.
Работата по разкриване на случая започнала преди няколко месеца, когато криминалисти получили информация за сформирана група, занимаваща се с кражби на автомобили от България и други страни членки на Европейския съюз. Целта била трафик към държавите от Близкия изток.
Тогава в Областната дирекция на МВР в Бургас е образувано досъдебно производство, като с разплитането на схемата и залавяне на участниците се заели криминалисти и служители на група „Кражби и противозаконно отнемане на МПС”.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.