Пропускане към основното съдържание

Ново дело срещу Лечков, той желае безсмъртие на прокурора

Поредно дело срещу кмета на Сливен Йордан Лечков образува прокуратурата. То е за престъпление по служба.

Пожелавам безсмъртие на прокурора, който е внесъл новото обвинение срещу мен, бе коментарът на сливенския кмет пред Dnes.bg.
Йордан Лечков не знаеше за започналото ново дело срещу него.
Редно ли е да научавам от медиите за поредната прокурорска история, попита кметът. 
Той отказа да коментира обвинителния акт и за пореден път пожела безсмъртие на прокурора по делото.
Според държавното обвинение на 19 февруари 2010 г. в качеството си на длъжностно лице Йордан Лечков е разрешил изземването на инертни материали в землището на село Тополчане" от софийската фирма "Екосидимент" ООД.
Прокуратурата твърди, че цела на кмета била да „набави имотна облага на дружеството“.
От действията на Лечков са настъпили вредни за държавата последици в размер на 14 642 и други 3 882 лв. за "Напоителни системи" ЕАД-Сливен.
Според прокуратурата действията на сливенския кмет в случая са в противоречие с три закона – Закона за защита при бедствия, Закона за водите и Закона за подземните богатства.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.