Пропускане към основното съдържание

Австрия прави референдум за членството на Турция към ЕС

Австрия ще организира референдум за присъединяване на Турция към ЕС, ако преговорите между ЕС и Анкара стигнат до положително решение, заяви австрийският канцлер Вернер Файман, цитиран от АФП.
Дори в случай на положително решение след преговорите между ЕС и Турция, ние ще организираме в Австрия референдум по този въпрос, посочи в съобщение Файман, който днес имаше среща с турския президент Абдуллах Гюл.
Канцлерът подчерта, че с оглед на присъединяване на Турция към ЕС основните ценности като свобода на словото, правата на човека, демократично участие и свобода на печата трябва безусловно да имат превес.
Гюл, който днес участва в турско-австрийски бизнес форум, подчерта икономическите предимства, които европейските страни могат да извлекат от присъединяването на Турция към ЕС.
Той посочи специално Австрия, чийто търговски стокообмен с Турция е нараснал трикратно от 2001 г. насам. БТА

Източник actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.