Пропускане към основното съдържание

Бензинът А-95 и дизелът се изравниха, съобщава "Труд"

Труд пише:
Бензинът А-95 и дизелът изравниха цените си на дребно и удариха 2,47 лв. за литър в чест на празника на труда 1 май, съобщава “Труд”. Увеличението при бензина е с цели 14,35 процента в сравнение с януари 2011 г., когато струваше 2,16 лв. литъра. При дизела е с 10,31 процента (2,23 лв. към 1 януари). На два пъти миналата седмица “Лукойл България” повиши цените на едро на горивата заради конюнктурата на световните пазари. След Великден изтече мораториумът между кабинета и “Лукойл България” за пределни цени на дребно в бензиностанциите на компанията.
Дневник пише:
След като Русия забрани износа на петролни продукти от 1 май, икономическият министър Трайчо Трайков изпрати писмо до "Лукойл България" с въпрос дали компанията има достатъчно горива, за да задоволи нуждите на България, пише “Дневник”. Руската забрана, която ще продължи поне месец, е в резултат на бързо развилия се дефицит на горива в страната. Министърът на икономиката настоява за информация с какви запаси от суров петрол и нефтопродукти разполага основният доставчик на горива в България. От компанията обясниха вчера, че за тях "неделя е неработен ден и отговор може да бъде получен от понеделник нататък".
 24 часа пише:
Тировете да спират на паркинги и да не задръстват магистрали и първокласни шосета в пиковите часове на уикенда през лятото. Това ще предложи работна група, назначена от министър Александър Цветков, научил “24 часа”.Идеята е забраната да е от 17 до 22 ч в петък и от 15 до 20 ч в неделя. По празници тировете се спират вечерта преди първия неработен ден и в последния почивен ден. Забраната няма да е за камиони, возещи животни или развалящи се храни.
 Сега пише:
Премиерът Бойко Борисов и воденото от него правителство "започна да изпълнява своите обещания за върховенство на закона и за икономиката, печелейки слава (и средства) от Европейската комисия". Но голямото предизвикателства пред него е липсата на опитни и квалифицирани кадри. Това се разбира от грама на Сюзън Сатън от посолството на САЩ у нас от 20 януари 2010 г. за първите шест месеца от управлението на ГЕРБ, адресирана до Държавния департамент. Документът бе разпространен от сайта "Уикилийкс" вчера, информира “Сега”. "Човешкият капитал се превърна в проблем още по време на формирането на правителството, когато Борисов не можа да намери и един, достатъчно неопетнен професионалист в сферата на енергетиката, за да оглави министерството на енергетиката, което премиерът се бе надявал да създаде", пише в документа. И се напомня, че проблемът с "късата пейка" на Борисов отново излезе с пропадналата кандидатура на Румяна Желева за еврокомисар. "Извън сферата на правото и отбраната, където поне засега той има способен екип, Борисов се превръща в необичаен микромениджър", обобщава тя.
Новинар пише:
Символичен еднопосочен билет на финансовия министър Симеон Дянков до Ню Йорк приготвиха от младежкото обединение на БСП. Председателят на лявата структура Явор Гечев мотивира идеята си пред близо 7000 социалисти с факта, че Дянков е "името на социалното зло" в България, разказва “Новинар”. "Идете си, защото забравихте, че в България освен статистика, има и живи хора", обърна се към вицепремиера Явор Гечев. По време на протеста под надслов "1 май - Ден на труда, Ден на гнева!" лидерът на БСП Сергей Станишев обеща още много протести, като изтъкна, че управляващите от ГЕРБ не разбират от дума, а от сила.
Класа пише:
Кризата удари макар и със закъснение доходите на най-заможните българи, като нито един нашенец не е декларирал доходи над 10 млн. лв. за 2010 г., отбелязва “Класа”. Вестникът се позовава на данни от обработените от НАП до този момент декларации за облагане на доходите на физическите лица от цялата страна. През миналата година на първо място е човек с доходи за 9,7 млн. лв. На второ и трето място са хора с декларирани над 6 млн. лв. Последният в Топ 10 е заработил едва 2,5 млн. лв. Деветима от десетимата най-богати са софиянци. През 2009 г. трима българи декларираха доходи от над 10 млн. лв. и платиха съответно над 1 млн. лв. данъци, а през 2008 г. само един човек плати подобна сума на бирниците.
Стандарт пише:
Ако искате да си купите злато, няма да се налага да ходите до банката. От лятото кюлчета може да се продават и през банкомати, е водещата новина за "Стандарт". Такава практика отдавна има в Дубай и в някои европейски държави. Ако услугата се въведе и в България, купувачите няма да имат съмнения относно качеството и цената на инвестицията си. Вложенията в злато напоследък са особено актуални заради растящата цена на жълтия метал и прогнозите, че тройунцията може да стигне 2000 долара.
 Монитор пише:
Билковите лекарства без лиценз вече са незаконни и не могат да се продават на пазарите в ЕС, е водещата новина за “Монитор”. Забраната влезе в сила, след като вчера изтече 7-годишният преходен период. Родните аптеки и сайтовете за онлайн продажби също рискуват солени глоби, ако предлагат подобни хапове.

Източник kafene.net

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможност