Пропускане към основното съдържание

Изобретенията, които ще променят живота ни след 9 години

Сайтът на американското списание Popular Science излага изобретенията, които през 2020 г. ще могат да променят света, съобщава Corriere Della Sera.

Най-първата и главна новост ще стане станция, построена от роботи и за роботи на Луната. Този проект ще бъде реализиран от Япония, смятат учените. "Независимо от продължителния период на реконструкция след разрушителното земетресение и последвалото го цунами, този проект вече е програмиран и няма друга страна в света, която може да доведе докрай такава сложна работа", казва Майк Либхолд от Institute For The Future.

Втората по значимост новост ще стане високоскоростната жп линия, съединяваща Лондон и Пекин. Тази линия ще преминава през 17 страни и ще съединява Европа и Азия, съобщава списанието.
Пак към 2020 г. ще могат да бъдат реализирани такива проекти като автомобили с автопилот и летящи автомобили. Също към този период  полетите в Космоса ще станат реалност за много състоятелни хора. С помощта на чипове човешкият мозък ще може да управлява телевизия, телефони и компютри, всички екрани ще бъдат снабдени с OLED технология и органични светодиоди, прогнозират специалистите.

А учените от Лозана уверяват, че по това време ще е създаден и изкуствен интелект, който ще може да генерира идеи точно както човешкия мозък.

През декември 2010 корпорацията IBM също публикува своята ежегодна прогноза, насочена към развитие на технологичния отрасъл под наименованието Next five in five, способно през следващите 5 години напълно да измени живота на хората.

В списъка влизат такива новости като мобилен телефон с 3D проекция, датчици, способни постоянно да събират информация за околната среда, акумулаторни батерии, зареждани от въздуха, адаптивни транспортни системи и т.н., съобщава РИА Новости.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможност