Пропускане към основното съдържание

Честваме 135 години от Априлското въстание

На 1 май (20 април по стар стил) отбелязваме 135 години от избухването на Априлското въстание.
Кулминацията на честванията ще бъдат в Панагюрище и в местността Оборище.
Още в 9.00 часа започва литийно шествие от Историческия музей до площад „20 Април” със светините на Панагюрище от април 1876 година.
В шествието ще бъдат включени Поибренският сребърен кръст, придружавал Хвърковатата чета и свидетел на гибелта на Георги Бенковски и копие на Главното въстаническо знаме на ІV-ти революционен окръг, ушито от Райна Княгиня.
В празничната програма са включени също поднасяне на венци и цветя пред мемориалния комплекс "Априлци" и исторически спектакъл-възстановка "Мъжество и саможертва", с участието на Национален клуб "Традиция", Женско дружество "Райна Княгиня" , Общински детски комплекс и читалище "Виделина-1865".
Кулминацията на честванията ще бъде в 20,30 часа, когато започва тържественият митинг-заря на площад „20 април”.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможност