Пропускане към основното съдържание

Митинг за 1 май блокира центъра на София

Временни забрани за движение на превозни средства в част от центъра на София се въвеждат за днешния 1 май, съобщиха от Столичната община.
Причината е протестен митинг- шествие, организирано от Българската социалистическа партия.

От 7.00 ч. до приключването на протестната проява се забраняват престоят и паркирането на паркингите на пл. "Св. Ал. Невски", по бул. "Кн. Ал. Дондуков" - от ул. "Бачо Киро" до ул. "Г. С. Раковски - двустранно, по ул. "Ген. Гурко" - между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "В. Левски" - двупосочно, по алеите около Националния стадион - сектори "Б" и "Г".
От 8.00 до 16.00 ч. се забраняват престоят и паркиране на превозни средства на паркингите на пл. "Княз Александър Първи", "Атанас Буров" и на ул. "Княз Александър Първи" между бул. "Цар Освободител" и ул. "Московска".

От 8.00 до 16.00 ч. се забранява влизането в двете посоки на превозни средства по бул. "Цар Освободител" между пл. "Независимост" и ул. "Г. С. Раковски", ул. "Дякон Игнатий" между ул. "Аксаков" и бул. "Цар Освободител", ул. "Аксаков" между ул."Бенковски" и ул. "Дякон Игнатий" и по ул. "Леге" - между ул. "Съборна" и пл. "Ат. Буров".

Протестният митинг трябва да се проведе между 11.00 и 12.00 ч. на пл. "Ат. Буров" извън охраняемата зона на Президентството и Народното събрание.
Протестното шествие ще е от 12.30 до 13.30 ч. по маршрут от пл. "Ат. Буров" по бул. "Цар Освободител" до "Борисовата градина". 

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.