Пропускане към основното съдържание

България – ЕАД на Борисов!

В България съществува сериозна корупционна среда, заяви бившият съветник в ДАНС и изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива Алексей Петров в Благоевград.
По думите му всичко в страната се определя еднолично от премиера Борисов.
"Фирми, министри, включително и вътрешният министър Цветанов Цветанов, са инструменти в ръцете на премиера", заяви той, цитиран от Дарик.
В подкрепа на думите си Петров даде пример с контрабандата в България, която според него не може да се осъществява без МВР като визира вътрешният министър.
"Занимаваме се с пушилки, акции, вдигаме димни завеси, както правят октоподите в морския свят, като по този начин се облагодетелстват от властта", смята Алексей Петров.

В отговор на журналистически въпрос бившият съветник на ДАНС каза, че ако премиерът Бойко Борисов се кандидатира за президент, той ще участва задължително в президентските избори, но не самостоятелно, а в екип.
Според Алексей Петров единственият начин Борисов да се спаси от провала в управлението е да се кандидатира за президент. По думите му премиерът е решил да се спаси на островче, наречено президентство.
Бившият съветник на Петко Сертов в ДАНС коментира още, че едрият бизнес храни политиците, а дребният – народа. Оценката му на състоянието на страната е, че тя е завладяна от мизерията.
По време на пресконференцията, която се проведе в сградата на Община Благоевград, Петров не пропусна да честити именния ден на вътрешния министър Цветан Цветанов като му пожела здраве, физическа и духовна красота.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.