Пропускане към основното съдържание

Как точно се случи връзката на Уилям и Кейт?

Принц Уилям и Кейт Мидълтън се запознават като студенти в университета "Сейнт Андрюс", Шотландия, където учат между 2001 и 2005 г. По повод сватбата им в Уестминстърското абатство Асошиейтед прес и ДПА припомнят някои ключови моменти във връзката им:
Септември 2001 - Принц Уилям и Кейт Мидълтън се срещат в университета "Сейнт Андрюс", където изучават история на изкуствата. Стаите на двамата в студентското общежитие са в близост една до друга. Когато Уилям се сблъсква с трудностите на студентския живот, Кейт го убеждава да остане. По-късно младият принц се прехвърля в специалност география.
Март 2002 Кейт Мидълтън дефилира с прозрачна рокля, разкриваща черно бельо, на благотворително модно ревю. Принц Уилям е платил 200 лири за билет на първия ред. Говори се, че събитието е прелюдия към тяхната романтична връзка.Роклята, изработена за 30 лири от други студенти, бе продадена на търг през март тази година за внушителната сума от 78 000 лири.
Април 2002 - Уилям и Кейт си търсят апартамент за втората година от следването. През септември те се нанасят в общо жилище заедно с други двама свои състуденти. По това време Мидълтън има връзка със свой колега.
Май 2003 - Принц Уилям и Кейт Мидълтън са фотографирани да водят задълбочен разговор на мач по ръгби. Снимката поражда спекулации, че двамата са романтично обвързани.
Юни 2003 - Кейт е сред гостите по случай 21-ия рожден на принц Уилям на партито в замъка Уиндзор. В свое интервю по-големият син на принц Чарлз отрича, че има сериозна приятелка.
Септември 2003 - Уилям, Кейт и двамата им съквартиранти се местят в обща вила за третата им година в университета. Уилям и Кейт "стават двойка" около Коледа същата година.
Март 2004 - Романът на Уилям и Кейт Мидълтън става публично достояние, след като двамата са фотографирани заедно на ски почивка в Клостерс, Швейцария. По-късно през годината медиите съобщават, че двамата са се разделили за кратко, тъй като Уилям се е почувствал "клаустрофобично".
Юни 2005 - Принц Уилям и Кейт Мидълтън се дипломират на обща церемония в университета "Сейнт Андрюс". Двамата присъстват заедно на празничния обяд, придружени от семействата си.
Юли 2005 - Двойката заминава на романтична почивка в резерват в Кения, собственост на родителите на Джека Крейг - приятелка на принц Уилям от години.
Октомври 2005 - адвокатите на Кейт Мидълтън призовават редакторите на вестници да оставят клиентката им на мира, твърдейки, че тя постоянно е преследвана от папараци.
Януари 2006 - По време на почивката им в Клостерс принц Уилям е сниман за първи път да целува Кейт Мидълтън на обществено място. Уилям започва военното си обучение в Кралската академия "Сандхърст".
Март 2006 - Кейт Мидълтън е поканена в кралската ложа на конното състезание в Челтнам.
Април 2006 - Уилям и Кейт са фотографирани заедно на яхта по време на почивката им на карибския остров Мустик.
Май 2006 - Двойката присъства на сватбата на Лора Паркър-Боулс - дъщерята на херцогинята на Корнуол Камила, съпруга на престолонаследника принц Чарлз.
Декември 2006 - Принц Уилям е произведен в армейски офицер пред кралицата и се присъединява към Кралската кавалерия като младши лейтенант. Кейт Мидълтън присъства на парада заедно със семейството си.
Април 2007 Британските медии съобщават, че принц Уилям и Кейт Мидълтън са се разделили. От "Кларънс хаус", офиса на принц Чарлз, отказват коментар, но и не отричат съобщението.
Юни 2007 - Уилям и Кейт са забелязани да се целуват и танцуват на парти на военните.
Юли 2007 - Медиите съобщават, че двамата са подновили връзката си. Кейт се присъединява към Уилям на възпоменателен концерт за покойната му майка принцеса Даяна.
Октомври 2007 - Принц Уилям и Кейт Мидълтън прекарват уикенд в замъка Балморал в Шотландия заедно с принц Чарлз и съпругата му Камила, херцогинята на Корнуол.
Април 2008 - Кейт Мидълтън придружава принц Уилям на церемонията по дипломирането му от Кралските военновъздушни сили. Наблюдателите тълкуват това като знак, че връзката им е сериозна и е получила одобрението на кралската фамилия.
Юни 2008 - Кейт Мидълтън за първи път присъства на официално кралско събитие - събирането на рицарите от Ордена на жартиерата в замъка Уиндзор.
Юни 2008 - Принц Уилям отбелязва 26-ия си рожден ден с благотворителен мач по поло, Кейт е сред гостите.
Декември 2008 - Двойката прекарва празниците в кралското имение Бъркхол в Шотландия.
Май 2009 - Уилям и Кейт са снимани за първи път заедно от пет месеца на мач по поло.
Декември 2009 - Адвокатите на кралица Елизабет Втора предупреждават вестниците да не публикуват папарашки снимки на кралското семейство, с което пораждат спекулацията, че се задава нова кралска сватба.
Януари 2010 - Двойката отново прекарва новогодишните празници в Бъркхол. Две седмици по-късно Кейт присъства на дипломирането на принц Уилям като пилот на хеликоптер.
Февруари 2010 - На въпрос дали предстои кралска сватба, принц Уилям отговаря: "Ще трябва да почакате още".
Март 2010 - Двойката е на почивка в курорта Куршвел във Франция заедно със семейството на Кейт.
Октомври 2010 - Кейт и Уилям са снимани заедно на сватбата на техен приятел. Същия месец принцът предлага брак на избраницата си, докато двамата са на почивка в Кения.
Ноември 2010 - От "Кларънс хаус" официално оповестяват годежа на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Седмица по-късно е съобщено, че сватбата е на 29 април 2011 г.
Декември 2010 - Принц Уилям и Кейт присъстват на благотворително събитие за набиране на средства за ракови изследвания. Това е първата официална изява на Кейт като кралска годеница.
Февруари 2011 Изпратени са първите покани за кралската сватба
Февруари 2011 - Принц Уилям и Кейт Мидълтън посещават университета "Сейнт Андрюс", където са се срещнали за първи път. Като подарък за сватбата учебното заведение учредява стипендия в тяхна чест.
Април 2011 - Уилям и Кейт посещават Ланкашър в рамките на последното си официално пътуване преди сватбата.

Източник actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.