Пропускане към основното съдържание

Жоро Италианеца повлича крак в убийствата


Жоро Италианеца повлича крак в убийствата
Eдин от съдружниците на Николай Попов – Георги Калапатиров-Италианеца, е първият публично екзекутиран шеф в Локото. В началото на 90-те той е сред основните фигури на тогавашната борческа групировка „Клуб 777″ на пловдивчаните Валери Димитров, Николай Чилингиров, Румен Алабаков и Васил Тодоров.
Току-що се е върнал от гурбет в Италия, където натрупва малък капитал. Заедно с другия съдружник на Мартеницата – Петър Петров-Патерицата, който по това време е вицепрезидент на „Клуб 777″, напускат „седмиците“ в началото на 1995 г. и стават представители на ВИС 2 за Южна България.
Георги Калапатиров е разстрелян на 6 април 1995 г. през нощта. Покосен е с един куршум в сърцето. Тялото му е намерено на Гребната база в Пловдив, носе смята, че Италианеца е бил убит на друго място.
За убийството е проверяван соченият за автокрадец № 1 в страната по онова време Ганчо Въчков-Ганеца. Убийството на Калапатиров обаче остава неразкрито.
Три години по-късно е убит и Петър Петров-Патерицата. Той е състезател по борба, два пъти европейски вицешампион за младежи, носител е и на сребърни отличия в балканския шампионат. През 1992 г. катастрофира тежко и половин година ходи с патерици. Оттам идва и прякорът му.
Патерицата е разстрелян от упор с „Калашников“ пред дома си в пловдивския квартал Кючук Париж на 24 март 1998 г.
По това време той е в управителния съвет на „Ботев“, но покрай влизането на Мартеницата в затвора издържа и „Локомотив“ (Пд).
Около година по-късно калашникът е открит в автомобила на Ганчо Въчков-Ганеца, който на 6 юни 1999 г. загина в полицейска престрелка по улиците на София

Източник 24chasa.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможност