Пропускане към основното съдържание

Срамен мир между ГЕРБ и престъпността

"Свалили сме доверието си от Цветанов, как ще гласуваме "въздържал се" при следващ вот на недоверие", каза съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов по БНТ.
Лидерът на ДСБ прогнозира, че около Великден БСП и ДПС ще внесат вот на недоверие и този път той ще бъде насочен към МВР шефа.
"Всички тези глупости, които говори Цветанов, ми омръзна да ги слушам. Вижда се неговата безпомощност. Ако той е истински държавник, те ще потърсят консенсус, ще се изправят и ще подновят битката с престъпността", коментира Командира.
"Ако институциите бяха силни, нямаше да има нужда от промени в законите, те щяха да действат в техните рамки и нямаше да се стига до тези скандали", добави той.
Костов заяви, че няма как да аплодира създаването на ново звено за борба с корупцията, тъй катo има 30 национални институции за борба с корупцията и ако те си вършат работата, няма да има нужда от 31-во звено.
"Прекратяването на войната с организираната престъпност е най-големият проблем. БОРКОР не е син орган, не е и червен, Станишев го каза. Тогава това е орган, който се харесва само на Алексей Петров, ако говорим за БОРКОР", подчерта Костов.
Той добави, че Елеонора Николова, сега замeстник-директор на БОРКОР, отдавна няма нищо общо със сините.
Според Костов преминаването на разписването на СРС-та от министъра към главния секретар на МВР не променя нищо в схемата.
С организираната престъпност явно имало примирие, тъй като нямало нито една осъдителна присъда.
"В момента се намираме в период на договаряне на "един срамен мир" между престъпните групировки и правителството на ГЕРБ", категоричен е Командира.
Според него не се търси консенсус за решаване на битката с престъпността.
По думите му, за да се достигне до ситуацията "плуващата в олио България" да плаща за литър олио 2 пъти повече, отколкото в Ротердам, това означава, че някой блокира каналите за международна конкуренция.
Той подчерта, че в момента в Италия цените на храните, дрехите и обувките са по-ниски, отколкото в София.
"България е в тежка депресия, това трябва да е ясно! По време на криза българската икономика напълно алогично увеличава цените и то на хранителните стоки, което мачка цялото останало потребление", обясни още Костов.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.