Пропускане към основното съдържание

"Галерия" имат интерес от взрива!


"Никой освен тези хора (в. "Галерия") няма интерес от този взрив, коментира в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов.
Той каза още как депутатът Тодор Великов (влязъл в НС с РЗС, но се отцепил от тях и сега е независим – бел. ред.) е присъствал на разговори, в които са говорили да се правят такива неща, за да привличат общественото внимание.
"Аз ви моля да отидете и да намерите депутатите, които са присъствали на разговорите, когато са си планирали подобни взривове, за да излезе, че някой ги атакува", призова  Борисов.
"Ако им сложим охрана, ще кажат, че ги следим", каза премиерът в отговор на въпрос дали трябва да се постави охрана на работещите във вестник "Галерия".
Той обаче призова мозъчния тръст на взривовете да внимават и когато си играят с такива игри, да не убият хора.
"Радвам се, че поне са го направили професионално и не са убили невинни хора", каза Борисов и призова службите да действат:
"Незабавно да се стегнат и да задържат конспираторите", заповяда им премиерът.
"Един ден, когато се разкрият извършителите, аз предполагам, че те ще бъдат същите, които са пребили журналиста Огнян Стефанов. 1997 г, взривиха мой близък – точно в деня, когато Богомил Бонев правеше една от успешните си акции. Прекалено плоско е. Преди няколко дни, когато поискахме да покажат записа с Менда Стоянова, се оказа, че някой им откраднал джипа - най-ценните им флашки били в джипа. Аз мисля, че вие сте сериозни хора и няма да се поддадете на тези провокации", каза Борисов.
"Знам, че тези хора това могат, това правят. За това са обучавани. За всички в Европа е ясно – каква държава заварихме, с каква организирана престъпност, и какво направихме през последните месеци", каза премиерът.
Според Борисов това, че е предприет верен път, дразни някои хора.
Накрая премиерът Бойко Борисов обяви, че е говорил с вътрешния министър Цветан Цветанов и с председателя на ДАНС Цветлин Йовчев и им е казал, че от това - дали ще бъдат задържани извършителите на този акт, зависи оценката, която Борисов ще им даде.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.