Пропускане към основното съдържание

Бавим се с мерките за Шенген

Към 31 януари има забавяне в осъществяването на мерките, заложени в Националния план за действие за присъединяване на България към Шенгенското пространство спрямо първоначално определените срокове.

Това се казва в междинния доклад на „Отворено общество" за напредъка на България към Шенген.

Резултатите от гражданското наблюдение на изпълнението на мерките ще бъдат представени на пресконференция пред медиите. Като се очаква документът да бъде връчен на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и той да коментира изводите.

Според документа от всички 159 мерки, 117 са изпълнени, 15 мерки са с предстоящ срок за изпълнение до 31 март 2011 година, а 27 не са изпълнени в срок.

През последния месец са предприети мерки за наваксване на изоставането. При успешно осъществяване на тези мерки и предприемане на допълнителни действия за ускоряване на строителството по границите, рискът България да не изпълни всички условия за членство към 31 март 2011 година може да бъде преодолян.

Източник actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.