Пропускане към основното съдържание

Penthouse предлага 210 млн. долара за Playboy

Еротичните списания Penthouse и Playboy вероятно ще се обединят. Собствениците на Penthouse са предложили 210 млн. долара за Playboy. Държащият контролния пакет акции в списанието Хю Хефнер ще може да остане в популярното с грандиозните си партита имение.
След десетилетна борба за читатели списанията Penthouse и Playboy навлизат в нова битка – за собственост. 
Притежателите на Penthouse, FriendFinder Networks, направиха оферта за 210 млн. долара за Playboy Enterprises. Предложението дойде само три дни след като притежаващият контролния пакет на компанията Хю Хефнър поиска да закупи всички нейни акции, съобщи АФП.
В писмо до борда на директорите на Playboy, FriendFinder предлага среща на 21 юли, на която да бъде обсъдена офертата, която според тях е “в интерес на Playboy и неговите акционери" и надхвъля сумата предложена от Хефнер.
Известното с фотографиите на кръшни модели и логото със зайче списание, излезе на борсата през 1971 г. и се радва на десетилетия на стремглав успех. Както и много други печатни издания обаче, то се сблъска с конкуренцията на дигиталните медии и беше застрашено от делистване от борсата.
Дъщерята на Хефнер, Кристи, се оттегли от поста изпълнителен директор на Playboy Enterprises миналата година.

Базираната в Чикаго Playboy Enterprises управлява още сайта Playboy.com и телевизиите Spice и Playboy.
Penthouse обещава да “запази наследството на Playboy“, след като обедини двете компании. 84-годишния Хефнър ще запази издателския си контрол над Playboy и ще има право да живее в имението на списанието, известно с прочутите си партита.

Източник bnews.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.